Diëtistenpraktijk NoVi

Je bent hier:Home/Partners/Diëtistenpraktijk NoVi

Diëtistenpraktijk NoVi

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Lotte van Hees, 26 jaar oud en geboren en getogen in Tilburg. In december 2015 heb ik met mijn vriend Joost een huis gekocht in Udenhout, waar we nu erg fijn wonen.

NoViOp dit moment ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk ‘Diëtistenpraktijk NoVi’ en ben ik ook diëtist bij Amarant in Tilburg. Enorm leuk om deze variatie in mijn werk te hebben.

In 2007 ben ik begonnen aan de vierjarige opleiding Voeding & Diëtetiek te Groningen. Ik heb deze studie gekozen omdat voeding altijd mijn interesse heeft gehad. Wat is de invloed van voeding op je lichaam en wat is de invloed van voeding op bepaalde ziektebeelden? Vragen die mij interesseerde en waar ik ontzettend graag meer over wilde weten.

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist en in 2012 gestart met mijn eigen praktijk ‘Diëtistenpraktijk NoVi’. Totaal onbekend met het starten van een eigen bedrijf, maar met doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen er voor gegaan en voor elkaar gekregen.

Om te komen waar ik nu ben heb ik enorm hard aan mijn zelfvertrouwen moeten werken. Zover ik weet heb ik namelijk altijd al gestotterd. Dit maakte mij onzeker en zorgde ervoor dat ik vaak niet zei wat ik wilde zeggen, waardoor ik erg stil en verlegen leek. Voor het stotteren heb ik jarenlang therapie gehad, met de gedachte dat ‘het stotteren iets is wat bij mij hoort en waar ik mee om moet leren gaan’. Het spraakprobleem heeft mij lastige momenten opgeleverd. Dit onder andere tijdens mijn middelbare schooltijd, maar de druppel kwam tijdens mijn eerste jaar studie in Groningen. Dat was ook het moment dat ik merkte dat ik het stotteren niet had geaccepteerd en niet wilde accepteren. Ik moest er dus mee aan de slag.

Ik geloofde niet dat ik maar moest accepteren dat het stotteren bij mij hoorde. Na enige tijd zoeken kwam ik uit bij een instituut in Amsterdam dat gespecialiseerd was in het vloeiend leren spreken en het overwinnen van stotteren. Tien dagen lang op cursus in Amsterdam. Ik zag er enorm tegenop, wat zou het enorm veel energie gaan kosten. Desalniettemin wist ik dat ik dit moest doen om mijn doel te bereiken. Iets waar ik heel veel voor zou doen! Mijn doel: Vloeiend leren spreken, zeggen wat ik wil zeggen, meer zelfvertrouwen!

Ik kan zeggen dat die cursus één van de beste beslissingen ooit is geweest. Aan het einde van die tien dagen was ik kapot. Lichamelijk, maar ook zeker mentaal.  En met wat voor vertrouwen ben ik daar uiteindelijk weg gegaan! Dat is alles meer dan waard geweest. Ik kan namelijk (vloeiend) zeggen wat ik wil en op de momenten die ik wil. Tot op het moment van vandaag blijft het echter iets om aan te werken. Een deel van het vloeiend spreken is automatisme geworden; maar voor een ander deel moet ik moeite blijven doen en blijven oefenen. Ik moet blijven nadenken: ‘Wat is mij geleerd tijdens de cursus en hoe moet ik dit toepassen?’. Hier zal ik heel mijn leven op moeten blijven letten.

lotte-van-hees

Waarom ik jullie dit vertel? Ik geloof dat de stappen die ik hiervoor heb moeten zetten, vaak terug komen en terug blijven komen. Dit voor het behalen van je doelen en het behouden van het resultaat. Zo ook bij afvallen, het gezonder willen leven of bij het volgen van specifieke diëten.

Het is dan misschien een ander doel, maar als diëtist wil ik mensen heel graag helpen zodat ook zij hun doelen bereiken! Het bereiken van je doelen is namelijk niet altijd makkelijk, het gaat zeker niet vanzelf en de hulp van anderen kun je daar heel goed bij gebruiken.

Ik wil en kan u daarbij helpen.

Lotte van Hees

Diëtist Amarant

Oprichter en diëtist Diëtistenpraktijk NoVi

“Het blijft iets waar je zelf voor moet gaan en iets waar je altijd aan zal moeten blijven werken.”

DietistenpraktijkNoVi.nl

WhatsApp Stuur een WhatsApp'je
Contact