Personal Trainer Tilburg: Over Sophie Krielaart

Je bent hier:Home/Personal Trainer Tilburg: Over Sophie Krielaart

Personal Trainer Tilburg: Over Sophie Krielaart

Dromen is niet genoeg

Als je iets écht wilt bereiken, moet je er ook écht voor werken. Enkel dromen is niet genoeg. Iets wat ik me door de jaren heen steeds meer ben gaan realiseren.

Zo weet ik nog goed dat ik als jong meisje mijn middelbare school binnen kwam gewandeld. Laagste CITO score van de klas maar wel met het besef dat ik beter kon. Zo’n 12 jaar later heb ik mijn VWO diploma op zak, en de bachelor en master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University afgerond. Niet omdat het me allemaal zo makkelijk af is gegaan, maar omdat ik in mezelf geloofde en vervolgens onwijs hard gewerkt heb.

Het maakte iets in mij los…

Een echte passie heb ik tijdens mijn middelbareschooltijd nooit echt gehad. Ik heb jarenlang gehockeyd en speelde wat piano en gitaar, maar of dit mijn hart echt sneller liet kloppen? Nee.

Het vinden van mijn passie kwam pas toen ik aan het studeren was. Een vriendin heeft me toen ooit mee gesleept naar een groepsles bij de sportschool. Ik was totaal niet gewend om zo intensief te bewegen en toen ze me vroeg om later die week weer mee te gaan, zei ik dan ook met volle overtuiging ‘nee’. Toch ben ik die lessen vol blijven houden. Stapje voor stapje begon ik het leuker te vinden en werd fanatieker. Het sporten maakte iets in mij los. Ik vond er een uitlaatklep in. Voelde me gelukkiger. Binnen een korte tijd was ik daarom ook bijna iedere dag van de week vooraan in de zaal te vinden.

Een totaal nieuwe wereld

Na een tijd merkte ik dat enkel de groepslessen mij geen voldoening meer gaven. Ik ben daarom wat rond gaan kijken en kwam in het krachthonk van de sportschool terecht. Een totaal nieuwe wereld voor mij en ik wist daarom ook niet echt goed waar te beginnen.

Daarom heb ik de hulp van een deskundige coach ingeschakeld. Hierdoor heb ik ontzettend veel geleerd, zowel op het gebied van training als van voeding. Omdat ik trainings- en voedingsschema’s volgde die toegespitst waren op mij als persoon, boekte ik progressie. Dit smaakte naar meer.

Ik was al bekend met de zogenaamde bikini fitness wedstrijden, maar in mijn hoofd had ik mezelf nooit bekwaam genoeg geschat om ook zo’n podium doel te bereiken. Langzaam maar zeker begon ik in te zien dat dit eigenlijk helemaal niet persé het geval hoefde te zijn en besefte dat ik het eigenlijk wel heel erg graag zou willen gaan proberen.

Het enige wat me nog stond te doen, was het daadwerkelijk overschakelen tot actie.

Mijn eerste wedstrijd

En dat heb ik gedaan. In een half jaar tijd heb ik me klaar gemaakt voor mijn eerste wedstrijd en de 2 maanden daarna ben ik als beginnende C-atleet opgeklommen tot het A niveau en stond naast de top van Nederland op het NK.

Inmiddels zijn we al bijna 1,5 jaar later. De afgelopen jaren is duidelijk gebleken dat ik mijn passie gevonden hebben: fitness. Dit doormiddel van mijn eigen proces, maar misschien nog meer door het coachen van mensen die ook de wens hebben om hun fysieke doelen te bereiken.

Actie!

Het besluit om na mijn afstuderen niet op zoek te gaan naar een baan binnen het gebieden van mijn studie, was daarom ook vrij logisch. Ik heb besloten mijn droom achterna te gaan en heb me ingeschreven voor de Bayesiaanse PT Cursus om mijn kennis binnen dit vakgebied te vergroten en mensen nóg beter te kunnen gaan helpen.

Lang verhaal kort: als jij een droom hebt en deze werkelijkheid wil laten worden, staat er je maar 1 ding te doen: in actie komen.

Maak een afspraak met Sophie

Contact