Personal Trainer Tilburg: Over Lori Brekelmans

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Mijn naam is Lori Brekelmans, ik ben 24 jaar oud en in woon nog gezellig bij mijn ouders in Berkel-Enschot. Ik ben net afgestuurd aan de Fontys in Tilburg voor de studie International Event, Music and Entertainment Studies – Communicatie (CO-IEMES). Tijdens deze studie kwam ik er achter dat ik een andere passie heb die vele male groter is en waar ik mijn beroep van wil maken. Ik heb namelijk de afgelopen jaren een grote passie ontwikkeld voor leefstijl, voeding en sport. Momenteel volg ik de studie Vitaliteitscoach bij Chivo, welke ik in april 2016 hoop af te ronden. Source PT heeft me de kans gegeven om aan het werk te gaan als personal trainer, waar ik ontzettend veel zin in heb!

Hoe is het allemaal begonnen?

Ongeveer 5 jaar geleden liep ik zelf rond met veel buikklachten. Het leek wel of dat ik niks kon eten zonder er vervolgens uit te zien als iemand die 6 maanden zwanger is. De huisarts gaf me de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom. Niks hielp en met de voedingsadviezen van de huisarts schoot ik ook niet veel op. Conclusie; er is niks aan te doen en je moet er mee leren leven. Met deze conclusie nam ik geen genoegen! In die periode was ik net begonnen met werken bij De Tuinen in Tilburg, waar ik nu nog steeds in de weekenden werkzaam ben. Een collega gaf me de tip om eens bij een osteopaat langs te gaan voor mijn klachten. Deze osteopaat was voor mij de eerste stap in de goede richting. Zij gaf me het advies om mijn suiker inname eens drastisch te verminderen. Dit betekende dat ik ingrediëntenlijsten en etiketten moest gaan bestuderen, iets wat ik daarvoor nooit gedaan had. Er ging een wereld voor me open! Ik ging nadenken over wat ik in mijn mond stopte en werd hier een stuk kritischer in. Mijn interesse voor voeding was geboren, en deze interesse in uitgegroeid tot een passie. Op dat moment leerde ik ook ontzettend veel over voeding en gezondheid bij De Tuinen, wat deze passie alleen maar meer heeft helpen groeien. Ondertussen ben ik blij om te zeggen dat ik zo goed als klachten vrij ben, grotendeels door de bewustwording die ik heb ontwikkeld op het gebied van voeding en de toepassing hiervan. Wellicht kan ik je op dit vlak ook wat tools mee geven.

Studie

Rond diezelfde periode was ik net afgestudeerd aan De Rooi Pannen in Tilburg voor de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen Organisatie. De evenementenbranche trok mij heel erg en ik besloot op het HBO verder te studeren in deze richting. Nog steeds ben ik iemand die houdt van organiseren, plannen en regelen. Dit zit gewoon in me en ik durf ook te zeggen dat ik hier goed in ben. Toch kwam ik al vrij snel tijdens mijn HBO studie erachter dat mijn passie voor voeding en gezondheid sterker was. In mijn vrije tijd was ik hier constant mee bezig. Zo heb ik ondertussen elk boek over voeding in huis. Naast informatieve boeken heb ik ook een aardige collectie kookboeken verzameld, want mijn favoriete plek in huis is toch wel de keuken. Ik heb erg veel getwijfeld of ik wel verder wilde gaan met de studie die ik op dat moment volgde. Na veel gesprekken hierover met mijn ouders, had ik toch besloten om de studie af te maken. Leergierig dat ik ben, kon ik er geen genoegen mee nemen om tijdens mijn studie niks met voeding te doen. Ik besloot een thuisstudie Voedingsdeskundige ernaast te doen om mijn kennis op dit vlak uit te breiden. Daarnaast heb ik mijn laatste 2 studiejaren zoveel mogelijk ingevuld naar mijn wens. Ik heb een half jaar de minor Health, Sports and Lifestyle gedaan waar je werd opgeleid tot ‘Quality of Life Coach’. Mijn afstudeerstage heb ik mogen doen bij De Tuinen Hoofdkantoor, waar ik een onderzoek heb gedaan naar de leefstijl van de medewerkers. Verder heb ik waar mogelijk tijdens projecten het onderwerp gezondheid, voeding en sport gekozen om op die manier toch hiermee bezig te zijn.

Sport

Naast mijn passie voor voeding, heb ik ook een grote liefde voor sport. Dit was overigens niet altijd zo. Ik was vroeger absoluut niet sportief. Ik heb vanaf kinds af aan (op super amateur niveau) op streetdance les gezeten. Toen ik hier rond mijn 18e te oud voor werd, is dit overgegaan in het volgen van wat Zumba lesjes. Nog steeds vind ik dansen erg leuk, maar ik heb dit niet verder voortgezet. Rond mijn 20e begon ik fanatiek met hardlopen en af en toe volgde ik een bootcamp les. Mijn grote liefde voor sport is eigenlijk pas 1,5 jaar geleden geboren, namelijk toen in Crossfit ontdekte. Ik was al een langere tijd bekend met de sport, maar er was nog geen Crossfit box bij mij in de buurt. Nadat ik met een vriendin een les mee mocht doen in Nijmegen, was ik verkocht! Gelukkig opende vlak daarna een Crossfit box in den Bosch, waar ik een half jaar heb gesport. Na dit halfjaar opende er een box in Tilburg, en hier sport ik ondertussen een jaar. Door Crossfit ben ik verliefd geworden op sporten…zó verliefd dat ik hier meer mee wil doen.

Afgestudeerd… wat nu?

 Sinds afgelopen zomer heb ik mijn HBO papiertje in the pocket, waar ik natuurlijk hartstikke blij mee ben. Ik ben vooral blij dat ik nu verder kan gaan met wat ik écht leuk vind. Al tijdens mijn afstudeerfase ben ik gaan rond kijken naar een mogelijke vervolgstudie in de richting van voeding, sport en leefstijl. Ik wist nog niet goed wat ik hier nou precies mee wilde doen. Al snel viel mijn oog op de studie Vitaliteitscoach (/ Personal Trainer) van Chivo. Een brede studie waarin je wordt opgeleid in de richting van voeding, sport en coaching. Perfect, eindelijk weet ik wat ik wil! Persoonlijk contact met mensen en ze helpen om een vitalere leefstijl te ontwikkelen waar ze hun leven lang plezier van hebben. DAT is wat ik ga doen. Ik heb dan ook erg veel zin om bij Source PT aan de slag te gaan en mezelf verder te ontwikkelen.

‘The only way to do great work, is to love what you do!’ (Steve Jobs)

Maak een afspraak met Lori

Opleidingen

Fitness en Gezondheid

  • Verkoopster & Productadviseur De Tuinen
  • Minor certificaat Health, Sports & Lifestyle
  • Diploma Voedingsdeskundige
  • Diploma Vitaliteitscoach /  Personal Trainer Chivo (april 2016)

Vaardigheden

  • Bosu trainer
  • Kettlebell trainer
  • TRX trainer