Personal Trainer Tilburg: Over Pascal Trimbach

Je bent hier:Home/Personal Trainer Tilburg: Over Pascal Trimbach

Personal Trainer Tilburg:  Pascal Trimbach

 

Mijn loopbaan in de gezondheidszorg begon met een opleiding tot verpleegkunde. Hiernaast speelde ik handbal op het hoogste niveau van Nederland. Op dit moment ben ik nog steeds actief in het handbal, maar nu als hersteltrainer bij een club. Tijdens mijn handbal periode kwam ik ook in aanraking met de fitness wereld. Dit vond ik zo fascinerend dat ik alle opleiding van fit-vak heb gevolgd tot personal trainer. Sporten liep toen al als een rode draad door mijn leven.

Na jaren in het ziekenhuis te hebben gewerkt op verschillende specialistische afdelingen heb ik de keuze gemaakt om van mijn hobby mijn werk te gaan maken. Door alle bezuinigingen in de zorg kon ik niet de zorg meegeven die ik wilde, en heb ik besloten de overstap te maken naar de fitnesswereld

Op deze manier heb ik ook Roel leren kennen. Wij hebben samen bij HealthCity gewerkt, waar we in Waalwijk een mooie club hebben neer gezet.

Ik heb hier met veel plezier gewerkt maar ik begon een gedeelte van de zorg te missen. Uiteindelijk heb ik besloten mijn 2 passies samen te voegen en mensen te gaan helpen met revalideren vanuit het ziekenhuis naar een thuissituatie.

Revalidatie

Ik ben toen terug gegaan naar het ziekenhuis en ben begonnen met een opleiding orthopedische en cardiologische revalidatie deskundige.

Door mijn verschillende ervaringen op specialistische afdelingen was mijn klinisch beeld naar een cliënt zeer groot waardoor ik een breed aantal cliënten kreeg om te revalideren. Mijn aandacht gaat uit naar o.a. nieuwe prothese (heup, knie, schouder, discus en klepprotheses). Cliënten met stent plaatsing en omleidingen van het hart. Verder begeleid ik sporters met voorstekruisband letsels.

De laatste jaren heb ik de combinatie gedaan van personal training en revalidatie. Deze twee aspecten combineer ik in mijn training samen met voeding waardoor ik iemand op alle pijlers van een gezonde leefstijl kan begeleiden.

Blessure

In mijn sportloopbaan heb ik verschillende ernstige blessures gehad. Dit was ook de reden dat ik gestopt ben met topsport. Dit was een hele moeilijk periode in mijn leven. Het was tenslotte de sport waar ik alles voor gaf. Dit heeft mij echter ook een andere kijk op sporten gegeven: ‘Het trainen en de juiste voeding waardoor je lichaam weer sterker wordt en waardoor ik weer dingen kon gaan doen die ik leuk vond.’ Waardoor ik ben gekomen tot waar ik nu ben.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen goed sporten/bewegen en  de juiste voeding. Als je die balans hebt, dan gaat het mentaal ook goed met je.

Lekker in je vel door te sporten met een personal trainer

“Je kan heel de wereld aan”

“Je kan voor anderen zorgen”

 “Now, then, forever”

Ik ben nu 8 jaar met veel plezier in deze combinatie aan het werk en kijk er naar uit om mijn deskundigheid te gaan gebruiken bij Source PT.

Ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten.

Maak een afspraak met Pascal

Opleidingen

Fitness en Gezondheid

 • Opleiding verpleegkundige
 • Management in de zorg
 • Fit Vak Fitness A
 • Fit Vak Fitness B
 • Fit Vak Personal Training
 • Opleiding tot Orthopedische en Cardiologisch revalidatie deskundige
 • Spinning
 • Body Pump
 • Kettlebell trainer
 • Vipr trainer
 • TRX trainer
 • Voeding
Contact