Personal Trainer Tilburg: Max Tuerlings

‘Sport is een metafoor voor het leven.’

De betekenis die sport voor mij heeft is ontstaan vanuit een identiteitscrisis. Sport gaf me de mogelijkheid om mijn eigen kracht te ontdekken en commitment af te leggen naar zelfbewuste keuzes. Het gaf de aanzet tot een loopbaan in de sport en consistente aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Na mijn opleiding aan het Chivo tot Vitaliteitscoach / Personal Trainer Pro heb ik naast sport vele andere skills geleerd om jou te helpen transformeren. Het heeft geleid tot mijn nieuwe missie: ‘Jou helpen om dat wat voor jou de moeite van het leven waard maakt te willen en kunnen doen door middel van Sport, Beweging en Life skills.’

Identiteitscrisis: de Grote Levensvragen

Waarom leven we? Wat is de zin van het leven? Wie ben ik? Wat is mijn missie? Waarom is de samenleving zoals deze nu is? Waar gaan we als samenleving naartoe? Deze vragen hebben me altijd al geboeid en als kind hadden ze veel impact op mijn leven. Ik leefde een normaal leven en naarmate ik ouder werd kreeg ik zoals gewoonlijk steeds meer verantwoordelijkheden en diende ik ook keuzes te maken voor mijn toekomst. Waarom werd er zoveel van me verwacht terwijl ik nog zo zoekende was wie ik ben en wat ik wil? Ik voelde de druk om te beslissen en tegelijkertijd om te presteren. Ik ging zoals alle leeftijdsgenoten mee met de stroom terwijl het voelde alsof de wereld op zijn kop stond. Destijds dacht ik dat ik anders was en dat het aan mij lag waardoor ik altijd maar ja knikte en deed wat van me verwacht werd. Al vroeg had ik te maken met een identiteitscrisis en ik was op zoek naar antwoorden.

Sport als metafoor voor het leven

Sinds mijn tiende levensjaar ben ik gaan leren van verschillende oosterse vechtkunsten en de mindset die daarbij komt kijken. De elementen in de trainingen en het gedachtengoed dat het met zich mee brengt hebben een sterke impact op mijn leven gemaakt. De beoefening werd voor mij meer dan beweging, het werd een levenswijze. Door het sparren in diverse situaties heb ik ervaren dat we als mens makkelijk tegen een stootje kunnen en dat we ook nee mogen zeggen en ook van ons af kunnen slaan zonder over te gaan in woede. Daarnaast leerde ik vanuit de zachtere stijlen gebaseerd op chi (levensenergie) ook om te mediteren. Stilzitten heb ik altijd al moeilijk gevonden maar door meditatie toe te passen in beweging kon ik voor mezelf echt de rust vinden. Ga voor jezelf maar eens na hoe je kalm je gedachtenstroom is na het sporten, als je je daar bewust van bent kan een uurtje sporten écht impact maken op je leven. Ik werd minder gevoelig voor de prestatiedruk en de stroom van de samenleving en op de grote levensvragen vond ik antwoord met de volgende quote: ‘The meaning of life is to give life meaning’.

Commitment

Sport was voor mij dé rode draad in mijn persoonlijke ontwikkeling en toen ik ontdekte dat er een studie was waar ‘sport als middel’ centraal stond ben ik de HBO studie Sport- en Bewegingseducatie (SBE) gaan doen. Het volgen van deze studie was voor mij de eerste grote commitment aan het volgen van mijn eigen weg en het realiseren van mijn doel; Mensen helpen om meer in hun kracht te komen door middel van Sport en beweging. Tijdens mijn studie heb ik me ook laten opleiden tot Bootcamp Trainer. Mijn studie gaf samen met de ervaring als Bootcamp Trainer aanzet tot het starten van een succesvolle Bootcamp vestiging. In mijn afstudeerjaar heb ik nog een minor Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) gevolgd waardoor ik ook mijn communicatievaardigheden en coachingskills heb aangescherpt. Ik ben daarna de uitdaging aangegaan om (dreigend) thuis- en daklozen meer in beweging te krijgen zodat zij meer autonomie, sociale binding en competenties konden ontwikkelen. Het was een van mijn meest uitdagende functies welke ik helaas niet kon doorzetten door een subsidietekort.

Empowerment door Sport, Beweging en Life skills

Eind 2015 heb ik besloten om me verder te ontwikkelen tot Vitaliteitscoach en Personal Trainer Pro bij Chivo opleidingen. Deze post-HBO studie was voor mij de kers op de taart van alles wat ik eerder geleerd en ervaren heb waardoor ik naast sport en beweging ook foodcoaching en andere life skills in kan zetten. Na mijn studie ben ik door Roel uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en ik ben vrijwel meteen enthousiast geraakt en de samenwerking aangegaan. De visie van Roel en van Source PT sluit naadloos aan bij mijn huidige missie: Jou helpen om dat wat voor jou de moeite van het leven waard maakt te willen en kunnen doen door middel van Sport, Beweging en Life skills. Wat maakt voor jou de moeite van het leven waard?

Maak een afspraak met Max

Opleidingen

Fitness en Gezondheid

  • HBO Sport- en Bewegingseducatie
  • NLP Technitian & NLP Practicioner
  • Bootcamp Trainer
  • Chivo Vitaliteitscoach
  • Chivo Personal Trainer Pro