Personal Trainer Tilburg: Over Dave Verstappen

Mijn loopbaan begon als militair binnen het Korps Mariniers. Na veel bloed zweet en tranen had ik die felbegeerde baret verdien. Eenmaal operationeel ben ik veel op oefening geweest in onder andere Zweden (wintertraining) en Noorwegen (bergtraining). Nadat ik een paar jaar operationeel was kwam ik vast te zitten in het leven. De uitdaging was weg en voelde dat ik meer in mijn mars had, het was tijd voor verandering. Tijdens mijn dienstperiode en tussen alle oefeningen door heb ik de opleiding tot fitnessinstructeur weten te volbrengen. Al snel was voor mij duidelijk dat ik deze materie bijzonder interessant vond en ik hier verder in wilde doorleren. Om mijn kennisniveau verder te ontwikkelen heb ik er voor gekozen om fysiotherapie te gaan studeren. In tijden van oorlog en een numerus fixus op de opleiding fysiotherapie kon ik toch met ontslag en was ik toegelaten tot de opleiding, het was nu of nooit.

Fysiotherapie

Zodoende kwam ik in de schoolbanken terecht op de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Na jaren van zwoegen en zweten buiten in de natuur was het behoorlijk wennen aan het feit dat ik studeerde. Al snel had ik de smaak te pakken en zag ik mogelijkheden om naast fysiotherapie mijn personal training diploma te halen. Om de beste trainingen te kunnen geven miste ik nog een zeer belangrijk aspect in mijn kennis repertoire: voeding. Omdat ik alleen het allerbeste wil heb ik ervoor gekozen om de evidence based opleiding tot gewichtsconsulent te volgen. Deze opleiding stelt mij in staat om gezonde mensen te begeleiden naar een gezond lichaamsgewicht. Om mijn klanten nog beter te kunnen begeleiden heb ik me verder gespecialiseerd in sportvoeding en emotie-eten. De afstudeerfase van fysiotherapie viel mij erg zwaar. Hele dagen zat ik binnen onderzoek te doen en verslagen te schrijven. Het overkomen van tegenslag na tegenslag was de orde van de dag. Ik heb geleerd dat naast hard werken hard ontspannen ook een vereiste is, dat je leuke dingen niet moet blijven uitstellen maar gewoon moet doen.

Voetbal

Los van het feit dat ik vrij weinig om voetballen op zich geef ben ik bijzonder geïnteresseerd in het behandelen van blessures bij spelers. Ik ben begonnen als verzorger van de C2 bij Willem2/RKC. Toen beide clubs uit elkaar gingen ben ik verder gegaan bij Blauwwit ’81 in de Moer. Hier ben ik verantwoordelijk voor de fysieke gesteldheid van het selectie-elftal.

Source PT

Naarmate het einde van de opleiding fysiotherapie in zicht kwam heb ik de keuze gemaakt om deels werkzaam te zijn als fysiotherapeut en deels als personal trainer. Waarom? Ik ben iemand die veel van afwisseling houdt. Hiernaast krijg ik ontzettend veel voldoening wanneer mensen door mijn behandelingen eindelijk weer pijnvrij kunnen participeren in de samenleving, of eindelijk dat gewicht hebben bereikt waar ze jaren van droomden. Om personal training in de praktijk te kunnen brengen heb ik contact gelegd met Source PT. De manier hoe je voeding en training het meest effectief in de praktijk kon brengen waren wij het helemaal over eens. Al snel ben ik personal training gaan geven onder de vlag van Source PT.

De Klant

Klanten die al jarenlang worstelen met hun gewicht al dan niet gecombineerd met lichamelijke aandoeningen zijn vanwege mijn multidisciplinaire opleidingen op het lijf geschreven. Ik zie het als een ontzettend grote uitdaging om ook die mensen, die de moed eigenlijk al hebben opgegeven in te laten zien en te bewijzen met resultaten dat ook zij een gezond lichaamsgewicht kunnen hebben.

Waar (top)sporters denken vast te zitten zie ik mogelijkheden voor groei. Ik zie het dan ook als een grote uitdaging om deze mensen naar een nog hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om bodybuilders, marathonlopers of voetballers, bring it on!

Wanneer jij laat zien dat je super gemotiveerd bent en er echt voor wilt gaan dan doe ik dat ook voor jou. Speciaal voor deze klanten sta ik dag en nacht klaar en mogen dan ook altijd contact opnemen met mij, ook buiten de trainingen om.

Dave Verstappen

Source PT

Say it, mean it, do it

Opleidingen

Fitness en Gezondheid

  • Fysiotherapie
  • Gewichtsconsulent
  • Specialisatie: Sportvoedingsconsulent
  • Specialisatie: Emotie-eten
  • Fitnesstrainer
  • Personal trainer