Bijzondere Transformatie
Joep Leermakers

Nieuwste Update: 12 Augustus 2019

Voorwoord van Vincent

“Local Hero”

Vincent Jessen: “Voor ons project: “Local Hero” waren wij op zoek naar een topsporter. Tijdens deze zoektocht belandde wij bij Joep Leermakers, die al meerdere jaren scheidsrechter is op het hoogste niveau in Duitsland en al meerdere WK’s heeft meegemaakt.
Zijn enthousiasme sprak me meteen aan, wat mij meteen alle vertrouwen gaf dat dit een gaaf project gaat worden. Behalve Joep zijn drive en mega inzet kwam het geweldige nieuws dat hij mee mag doen aan WK voor A-landen (o.a. USA en Canada). Zo wordt project: “Local Hero” vanaf nu project: “Road tot the World Championships”.
Tijdens dit project ga ik, Vincent Jessen, Joep begeleiden op het gebied van krachttraining en voeding. Bij Source PT werken we volgens de principes van motorisch leren. Een combinatie van kracht- en coördinatietraining. Deze sluiten perfect aan bij de producten en filosofie van Ultimateinstability.
Dus het doel is niet standaard en simpel: “Joep sneller en sterker maken.” Natuurlijk is het bedoeling dat hij sneller wordt, maar vooral in iedere situatie. Veel gewicht tillen en heel snel 10 meter schaatsen is leuk, maar kan hij dit ook tijdens een wedstrijd. Daar zal geen enkele start, geen enkele sprint, geen enkele bocht identiek zijn. Toch moet hij er altijd meteen bovenop zitten, zich aan kunnen passen aan iedere situatie, om de baas te zijn over iedere situatie. Dat is efficiëntie en dat wordt ons doel!
De komende geven we jullie een kijkje achter de schermen. Dit doen o.a. door het delen van video’s en uitleg over wat motorisch leren precies inhoudt en wat het grote verschil met, achterhaalde, traditionele krachttraining.”

Update #1

Ultimate instability

Joep Leermakers: “Ultimate instability. Had er nog nooit van gehoord. Een anderhalve maand geleden ben ik met Vincent in contact gekomen voor het local hero project. Ze zochten een ‘topsporter’ uit Tilburg die deze training zou willen gaan volgen. Of ik nu de juiste topsporter ben die ze zochten wist ik niet. Ik ben al 20 jaar actief als scheidsrechter bij het ijshockey, waarvan de laatste 5 jaar op het hoogtste niveau in Duitsland en heb ik 2 grote A wk’s mogen fluiten. Hier spelen de landen als Canda en Amerika.

Hoe ziet mij week er uit. Aangezien ik een vaste baan heb van 40 uur in de week, fluit ik gemiddeld 3 wedstrijden in de week. Dit houd in gemiddeld 2100 km rijden per week naar wedstrijden, vaak in de nacht thuis komen, weinig slapen en dan hebben we het nog niet over de inspanningen op het ijs.
Vincent vertelde me over de ultimate instability training en ik was meteen enthousiast. Hij gaf aan om specifiek te gaan trainen op wat ik nodig heb op het ijs en vooral ook de onverwachte bewegingen die daar in voor komen.
We zijn inmiddels 4 weken verder en ik merk nu al het verschil. Zo merk ik dat ik sneller ben geworden op het ijs, maar vooral dat mn rugproblemen ook een stuk minder zijn geworden. Door het vele in de auto zitten en de situaties op het ijs heeft deze in de loop der jaren veel geleden.
De start van de ultimate instability training  is voor mij zeer positief verlopen en zal jullie regelmatig op de hoogte houden van de vooruitgangen die ik mee maak.
En ben je een keer bij Source PT, vraag Vincent naar wat de training precies inhoud. Ben er van verzekerd dat deze training voor iedereen een positieve verandering te weeg zal brengen.”

Update #2
12 augustus 2019

The Road to Slovakia.

“Een kleine 5 maanden geleden ben ik in contact gekomen met Roel en Vincent voor het ‘Local Hero’ project. Ze zochten een topsporter uit Tilburg waar ze mee aan de slag konden. Aangezien ik al 5 jaar in de Ere-Divisie van het Duitse ijshockey als scheidsrechter actief ben en een aantal A-WK’s achter mijn naam heb staan, waren we van beide kanten enthousiast.
Vincent werd mijn nieuwe trainer en ik moet je zeggen dat de klik er snel was. De benadering vanuit Vincent zijn atletiek achtergrond en ook hetgeen dat hij alles heeft gedaan om de top in Nederland te willen bereiken hebben hier zeker een steentje aan bijgedragen. De manier van trainen was heel anders dan ik gewend was. Ik moest aan de gang met een ‘waterzak’ en gingen niet aan de gewichten hangen. Maar doordat Vincent de methodiek erachter ook verklaarde begon ik het ook steeds interessanter te vinden. Vooral door het feit dat ik maandelijks op de tafel lag bij de Osteopaat vanwege mijn ‘zwakke’ rug.
Al snel kwamen we erachter dat mijn programma te druk was. 3 wedstrijden in de week in Duitsland. Gemiddeld 2000km in de auto, s’ nachts terug komen en om 8.30 uur weer gaan werken was niet een optimale situatie om ook zeer intensief te trainen. Hierop heeft Vincent zijn trainingen aangepast en zijn we veel meer op stabilisatie gaan trainen. En ik moet je zeggen, dat ik me ook steeds fitter ging voelen en veel minder last van mijn rug kreeg.
Op 1 Maart werd het ‘Local Hero’ project voor Vincent en mij omgedoopt in ‘the road to Slovakia’. Ik kreeg de aanstelling om het grote WK te gaan fluiten. Door de drukke play-offs waar ik in zat en de focus op het WK, zijn we meer gefocust gaan trainen. We trainde op het ijs met de beroemde waterzak, en aan de hand van de resultaten op het ijs, kwam Vincent met nieuwe oefeningen om de houding en de kracht van het afzetten te verbeteren. Ik merkte dat ik steeds makkelijker en sneller kon starten dan daarvoor.
Al snel werd het focussen en intensief trainen, een periode van herstellen. Door een schot op mijn kuitbeen, brak ik deze een kleine maand voor het WK. Het WK stond op losse schroeven. Vincent pakte gelijk door en kwam met oefeningen om mij te laten herstellen en daardoor eigenlijk ook weer sterker werd. Al snel merkte ik dat ik meer wilde, echter bleef Vincent aangeven om rustig de oefeningen te blijven doen. Hierdoor was ik uiteindelijk op tijd fit om naar het WK te gaan. Mijn prestaties op het WK waren goed. Dit heb ik mede te danken aan de intensieve begeleiding vanuit Vincent.

Na het WK hebben we meteen doorgepakt en is de training intensiever geworden. De Waterzak is inmiddels een onderdeel van mijn dagelijkse leven. Wanneer ik terugkijk naar de afgelopen maanden kan ik zeggen dat de trainingen voor mij zeer efficient zijn. Zo ben ik bij mijn testen voor het Duitse ijshockey ver vooruitgegaan. Mijn testen waren veel beter dan vorig jaar. (Wellicht laktaattest er bij doen) Daarnaast Is mijn uithoudingsvermogen veel beter geworden en ben ik vooral in mijn schaatstechniek vooruit gegaan.

2-wekelijks zal ik een klein blogje maken over de gang van zaken en zullen we ook met meer meetresultaten gaan komen.

Gr
Joep”

MEER INFORMATIE OVER SOURCEPT