Bijzondere Transformatie
Ivon Versnel

Ivon goes sportschool

Daar zat ik dan, met een te strakke broek op de bank, een 2e buik puilend over de riem. Wat een vreselijke vetrichel, dit gaat te ver! Wat kan ik doen ?! Ik wist dat ik het in m’n eentje niet zou redden om te gaan afvallen. En ondanks een ervaringsdeskundige zus, wist ik ook niet goed hóe. Ik had altijd een hekel aan sport gehad, waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Als kind had ik op gymnastiek gemoeten vanwege mijn houding. Het was altijd een ‘moetje’ gebleven, maar er werd gedreigd met ‘heilgymnastiek’ als ik ermee op zou houden, en de manier waarop mijn moeder dat zei, bezorgde me de rillingen, dus dan maar doorgaan met gymnastiekvereniging DOK (Door Oefening Kracht). Op school bij gym werd ik meestal als één van de laatsten gekozen, dat droeg ook niet bij aan mijn zelfvertrouwen.

63 jaar lang was het me gelukt om het zonder een vorm van sport en dieet te doen. Zolang ik rookte was dat geen enkel punt. Pas na het stoppen begon de groei, die nu dus echt uit de hand liep. Dus zond ik een vraag het universum in – help me op weg. Al snel zag ik n kans voorbij komen op Facebook, een advertentie van Source PT, gericht op mensen tussen de 45 en 65 jaar, een training van 6 weken om beter in konditie te komen. Of er een ‘goddelijk lichaam’ beloofd werd, ik weet de precieze term niet meer, en dat hoefde ook niet voor mij. Maar die buik moest slinken!

Ik vulde mijn telefoonnummer in en werd gebeld.

Proefles

Met het zweet in de handen stond ik voor de klerenkast (nee ik bedoel niet de trainer 😉 ). Wat moest ik aan?! Er was me gevraagd om sportkleding mee te brengen, maar die had ik natuurlijk niet! Na lang dubben koos ik n legging met n lang zwart hemd er overheen. Met knikkende knieën ben ik naar de sportschool gefietst en werd ontvangen door Roel die me ging begeleiden. Ik stapte in de onbekende wereld van fascinatie voor het fysieke, spierballen en prestaties, targets en training, uitdagen en zweten. Het leek me altijd een plek waar ik niet in paste en toch stond ik daar. Het was beter maar meteen eerlijk te zijn tegen mijn trainer: “Ik vind dit doodeng! En ik heb ook niks met dat gedoe van tsjakka tsjakka, presteren, doelen stellen en ‘ervoor gáán’. Ik leef in een ander deel van de wereld.” Zo, dan wist ie dat ook maar direkt.

Wat het afvallen betreft hielp hij me meteen uit de droom: dat deed je niet met sporten, maar met voeding. Okee, prima, ik had er veel voor over om me weer tevreden te voelen over mijn lijf.

Uiteindelijk ging ik een proefrondje doen op de toestellen van de Milon cirkel, bedoeld om je spieren te versterken. Roel begeleidde me daar heel goed bij, was geduldig en bemoedigend, en legde alles goed uit. Het was eng en fascinerend tegelijk, de technologie, die zich automatisch instelde op mijn lichaam. Op een beeldscherm zie je een bolletje dat je vloeiend moet volgen met je bewegingen. Dat ging nog heel schokkerig. Maar tot mijn verrassing zei ik ‘Ja!’. Op de één of andere manier voelde ik een uitdaging. En zo stapte ik uit mijn komfort zone!”

– Ivon Versnel

MEER INFORMATIE OVER PERSONAL TRAINING